Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 24 липня 2015.

 
Головним аспектом повноцінного функціонування музеїв України є поповнення музейних збірок новими експонатами та збереження їх в належному стані.
Нині поповнення музейних колекцій залежить від подарованих музею творів, адже коштів на проведення керамологічних експедицій, археологічних розвідок та закупівлю експонатів на базарах чи антикварних магазинах не вистачає. Чи то експонати занадто дорогі, чи то музеї такі бідні?..
Уже сім років поспіль (2009—2015) Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному проводить мистецькі ярмарки під назвою «Гончарний Всесвіт в Україні», де відомі художники-керамісти, майстри декоративно-прикладного мистецтва, народні майстри, студенти вищих навчальних мистецьких закладів мають можливість представити на широкий загал свої неперевершені роботи.  
Усвідомлюючи значущість Національного музею-заповідника українського гончарства і його роль для національного мистецтва, майстри дарують свої роботи до фондів Музею-заповідника, завдяки чому його фондові колекції щороку збагачуються унікальними експонатами як народних майстрів, так і професійних художників. Цього року до фондів надійшло 76 виробів, серед яких — глиняні твори, вироби з тканини, дерева, соломи. Музей має досить велику колекцію творів народного мистецтва, яка становить невід’ємну частину Національної Скарбниці України, адже збереження творів сучасного мистецтва — це своєрідне послання прийдешнім поколінням. Щиро дякуємо мистцям за чудові дарунки.
 
Валентина Кульбака — завідувач Відділу фондової роботи.{jcomments on}
 
Замовити екскурсію