Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 02 червня 2015.

Побачила світ нова книга – перший том двотомника «Енциклопедія мистецтва Полтавщини». Автор видання – Віталій Ханко, член Національної спілки художників України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України, Асоціації українських мистців, Міжнародної асоціації критиків мистецтва в Парижі, заслужений працівник культури України. Автор близько 700 публікацій у періодичних виданнях, збірниках, енциклопедіях, у тому числі довідкових праць: «Словник мистців Полтавщини», «Миргородський мистецький словник (кінець ХVІІІ – початок ХХІ сторіччя): Персоналії», «Мистецтвознавча думка на Полтавщині».

В «Енциклопедії мистецтва Полтавщини» висвітлено мистецький процес краю від найдавніших часів до початку ХХІ століття. Подано відомості про діячів мистецтва, меценатів і фундаторів храмів, населені пункти краю – осередки розвитку мистецтв, мистецькі навчальні заклади, музеї й мистецькі збірки, промислові артілі та фабрики художніх виробів.

Значну частину енциклопедичних статей присвячено гончарству. Подано відомості про відомих гончарів, художників-керамістів, керамологів та гончарські родини Полтавщини.

Видання призначене для широкого кола читачів, шанувальників історії та культури, фахівців із мистецтвознавства та бібліографії.{jcomments on}

 

Тетяна Хрипун,

бібліотекар Гончарської Книгозбірні України

Національного музею-заповідника

українського гончарства в Опішному

 
 
 
 
 
Замовити екскурсію