Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 26 квітня 2016. Опубліковано в Гончарська Книгозбірня України

Нове цікаве видання побачило світ: «Віра Томашевська: Мистецтво кераміки: Книга-альбом». Віра Томашевська – надзвичайно обдарований майстер архітектурно-художньої кераміки з Києва. Її різні за жанрами станково-декоративні панно відрізняються вишуканою образністю, де гармонійно поєднано національні традиції з сучасною культурою. В альбомі представлено значну частину творчого доробку мисткині. Тетяна Пошивайло, заступник генерального директора музею Івана Гончара, так зазначила про творчість художниці: «Варта уваги новітня, надзвичайна техніка, в якій майстриня створює свої керамічні панно. Вона поєднує керамічний живопис та рельєф, який складається з окремих елементів. Ця унікальна техніка дає можливість створювати панно різних розмірів та конфігурацій. Ліпка проводиться вручну і випалюється в печі при температурі 9500–10000 з нанесенням кольорових полив, емалей, скла та повторним випалюванням. В кінці панно наклеюється на планшет, обтягнутий полотном.
… У творах відчувається розкіш української природи і людини в ній».
Видання розраховане на широке коло читачів, шанувальників декоративного мистецтва, викладачів та студентів художніх вузів.
 
 
Тетяна Хрипун, 
бібліотекар Гончарської книгозбірні України
Національного музею-заповідника українського гончарства{jcomments on} 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Замовити екскурсію