Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 05 вересня 2016.

Нещодавно до Гончарської книгозбірні України Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному надійшов каталог «Людмила Філінська. Кераміка». Його подарувала голова Луганської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Інна Єрмакова.

Людмила Філінська – вінницька гончарка, майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, одна з тих подвижників, хто присвятив своє життя збереженню й розвитку традиційної української культури.

«Учениця Олексія Луцишина, Людмила Леонідівна не тільки перейняла всі традиційні секрети гончарства, а й створила свій власний «жіночий» стиль, втіливши одночасно любов до писанки і до глини. Її неповторні керамічні різьблені писанки і пташечки поєднали в собі міцність матеріалу, ювелірність роботи і ніжність готового виробу. Символи трипільської культури, давні знаки подільського писанкарства, традиційна українська символіка, вирізьблені на її керамічних роботах, створюють особливий, ні на кого не схожий, мережаний світ Людмили Філінської…», – так зазначила про творчість мисткині Тетяна Цвігун, директор Вінницького обласного центру народної творчості.

У каталозі подано фото мисткині та її глиняних виробів. Він розрахований на широке коло читачів.

Оксана Андрушенко,

бібліотекар Гончарської книгозбірні України{jcomments on}

 
 
 
 
 
 
 
 
Замовити екскурсію