Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 02 лютого 2018.

30 січня 2018 року в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Котляревського відбулася презентація двох нових видань: «Каталог бібліотеки та особового фонду Петра Ротача» та «Благословляю я ті дні, коли до правди прихилився».

Перше видання висвітлює книжкові зібрання літературознавця, краєзнавця, письменника Петра Ротача, подаровані ним науковим установам рідного міста, а саме: Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Котляревського та Полтавському національному педагогічному університету імені Володимира Короленка. Окремий розділ містить документи особового фонду Петра Ротача, який зберігається в Державному архіві Полтавської області.

До другого видання входять праці Петра Ротача як науковця та література про його життя і науково-дослідницьку діяльність.

Видання стануть у нагоді історикам, краєзнавцям, літературознавцям, філологам, бібліотекарям, музейникам, а також усім, кого цікавить ця непересічна постать.

Укладачі цих унікальних видань (наклад 100 одиниць) люб’язно погодилися подарувати два екземпляри для фондів Гончарської книгозбірні України.

Видавництвом «Українське Народознавство» Національного музею-заповідника українського гончарства було видано дві книги Петра Ротача: «Іван Котляревський у листуванні» (1994) та «Грудочка любимої землі. Василь Симоненко і Полтавщина» (1995). 1995 року для Гончарської книгозбірні України із особистої бібліотеки літературознавця було передано на зберігання колекцію книг (понад 140 одиниць). Нові бібліографічні покажчики довершать подаровану колекцію.

Тетяна Хрипун, Галина Панасюк,
бібліотекарі Гончарської книгозбірні України


 
Замовити екскурсію