Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 30 січня 2020.

Новий каталог є спеціальним виданням до Всеукраїнського виставково-мистецького проекту «ZOO-ZOOM» (зооморфна пластика в сучасній кераміці), здійсненого спільно з «ЦеГлинаАрт». Виставка тривала з 10 жовтня по 30 листопада 2019 року в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (Київ).

У каталозі представлено роботи 58 мистців із різних куточків України, а також 8 вихованців Кафедри художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв. Метою організаторів проекту було ознайомлення із сучасними поглядами на зооморфну пластику, популяризація творів художників-керамістів України, творче спілкування музейників, мистецтвознавців, майстрів і художників різних стильових напрямків, поповнення музейної колекції сучасними творами.

Каталог люб’язно подарувала до Гончарської книгозбірні України Олеся Дворак-Галік – член Національної спілки художників України, одна із ініціаторів, кураторів, а також учасників масштабного мистецького проекту. 



D:\Олена (Word)\Бібліотека\Нове видання у фондах Гончарської книгозбірні України\1.jpg

«ZOO-ZOOM»: зооморфна пластика : каталог. –
К. :ТзОВ «Колір Про», 2019. – 64 с.

Тетяна Хрипун,
бібліотекар Гончарської книгозбірні України

 
Замовити екскурсію