Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Лауреати Міжнародної грантової премії Говорунів 

2016 рік

АЛІНА ЛІТВІНЕНКО(Олександрія, Кіровоградщина) 

Закінчила Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Кафедра образотворчого мистецтва (2014). 

Художня спеціалізація:   Художник-кераміст.  

Головні напрямки творчих зацікавлень:  Художня кераміка, фотографія. 

Участь у виставках, конкурсах, пленерах:

ІV Національна виставка-конкурс художньої кераміки «КерамПІК у Опішному» (Опішне, Україна, 2012); V Національна виставка-конкурс художньої кераміки «КерамПІК у Опішному» (Опішне, Україна, 2013); Всеукраїнська виставка «Молоде мистецтво молодої країни» (Київ, Україна, 2013); персональна виставка «Близнюк-Літвіненко» (Опішне, Україна, 2014); Соціально-мистецький проект «Кадетаріум» (Полтава, Україна, 2014); Фестиваль сучасної художньої кераміки «ЦеГлина – 2014» (Київ, Україна, 2014); V ІНТЕРСимпозіум кераміки в Опішному «2014: 14х14» (Опішне, Україна, 2014, Третя премія); І Всеукраїнська виставка «Сучасне» мистецтво вогню» України (кераміка, скло, метал) (Київ, Україна, 2015); Проект «Надія» (Опішне, Україна, 2015); Національна виставка художньої кераміки «ПАРАdocx. 1.0-NMC-UA:2015» (Опішне, Україна, 2015); Виставка-конкурс молодих художників «Germinal» (Дніпропетровськ, Україна, 2015); фестиваль сучасного мистецтва Р.АRT.TER (Полтава, Україна, 2016).  

Місця зберігання творів: Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

Моменти творчості…

 

 

 

 

ПРОЕКТ «ЛЮДИНА, ЩО ПІРНАЄ»

Концепція твору

«Леонардо да Вінчі писав: ,,Коли ви опускаєте руку в текучий потік, Ви доторкаєтесь до минулого для тих, хто вище за течією, і до майбутнього для тих, хто живе нижче’’.У давнину часу не існувало. Життя людини безтурботно, на первісний манер, тупцювало серед лісів. Та згодом, осягнувши послідовність всього природнього, люди прикували до цих процесів своє життя. Нині час ловлять, зупиняють, продовжують; його втрачають, виграють, ним розплачуються. Час лікує і руйнує, з ним ідуть в ногу або вбивають. Найдорожче, що в нас є і чого немає, – це час. Час, ілюстрований сьогодні годинниковим циферблатом, ділить життя на чіткі грані і межі, на ,,до’’ та ,,після’’.Давні люди порівнювали час з рікою, бо час – це рух. Рух вимірюється часом, а час – рухом. Так рухається стрілка хронометра, змінюються цифри на табло годинника, сиплеться пісок чи сунеться тінь на сонячному годиннику. Скульптура ,,Людина, що пірнає’’ ілюструє зв'язок ,,людина-час’’, момент незворотного занурення у мить».

Фотомиттєвості з вручення грантової премії лауреату:

 

 


 


 
Замовити екскурсію