Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

МІЖНАРОДНА ГРАНТОВА ПРЕМІЯ ГОВОРУНІВ

ДЛЯ ПІДТРИМКИ ТАЛАНОВИТИХ

МИСТЦІВ КЕРАМІКИ

Рік: 2020

Грантова премія: $ 1000

Дедлайн: 10.09.2020

Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному оголошує конкурс на отримання Міжнародної грантової премії Говорунів для підтримки талановитих мистців кераміки. До участі в конкурсі запрошуються молоді мистці (віком до 35 років на момент подання заявки) будь-якої
країни, котрі мають диплом бакалавра чи магістра в галузі художньої кераміки та досвід роботи в арт-середовищі. Термін творчої роботи – не більше 2-х місяців.

Грантова премія надається Олесею Говорун (США) й покриває проїзд до місця виконання творчої роботи, проживання, харчування, творчу роботу, специфічні індивідуальні потреби, медичне страхування тощо.

Витрати на виготовлення творчої роботи, організацію презентації твору та церемонії нагородження бере на себе Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному. Заклад також гарантує створення презентаційного фільму про роботу мистця над творчим проектом, влаштування персональної виставки в музеї-заповіднику, безкоштовний доступ до фондових колекцій музею-заповідника, Гончарської книгозбірні України, Національного архіву українського гончарства, розміщення інформації про перебіг творчого процесу, створену роботу й персональну виставку на 6 власних веб-сайтах.

Грантова премія надається для створення твору монументальної кераміки, який автор безкоштовно передає у власність Національному музею-заповіднику українського гончарства з метою постійного зберігання й експонування. Основні параметри твору: майоліка; температура випалювання не менше 1100 °C;  розмір не менше 3х1 м (висота/діаметр або довжина/ширина). Творча робота має бути пов’язана з інноваційним підходом до розвитку гончарних традицій, відображати тенденції розвитку сучасної світової кераміки, розширяти суспільні уявлення про художні можливості кераміки. Грантова премія надається для одного мистця. Спільні заявки не приймаються.  

* * *

Проект має виконуватися на творчій базі Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. Його кульмінацією має бути креативна презентація твору, що завершується церемонією вручення грантової премії.

Для одержання грантової премії претендент до 01 квітня 2020 року подає  Національному музею-заповіднику українського гончарства онлайн і в паперовому вигляді заявку,  що включає в себе:

резюме (CV): особиста фотографія / особисті дані (прізвище, ім'я, по батькові, дата й місце народження, громадянство, адреса, телефон, адреса електронної пошти) / освіта зі вказівкою про час навчання та даними про дипломи й здобуті кваліфікації / додаткова кваліфікація, стажування (з датами) / персональні та групові виставки / участь у симпозіумах кераміки, робота в арт-резиденціях,  гранти / місця роботи, творчі практики та професійний досвід загалом / мистецькі відзнаки, нагороди;

два рекомендаційні листи;

концептуальне пояснення проекту;

ескіз художнього твору;

перелік матеріалів, необхідних для виконання проекту;

згоду на збір та обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».


Заявки розглядаються впродовж 10 днів (до10 квітня). Результати розгляду повідомляються претендентам до 15 квітня. Можливий початок роботи над проектом – від 01 травня до 01 липня, максимальний термін завершення (без монтажу) – 01.09. 2020 року.

З переможцем конкурсу Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному укладає відповідний цивільно-правовий договір, що визначає порядок виплати грантової премії, складання та подання звітності, здійснення контролю за виконанням договору та відповідальність сторін.

Грантові кошти  вручаються мистцю після виконання й презентації творчої роботи співзасновником гранту Говорунів – Олесею Говорун (США) або її представником не пізніше 30.09.2020 року. Оподаткування   коштів,   одержаних   у  вигляді  грантової премії, здійснюється у визначеному законодавством порядку. Одержувачі грантів після виконання творчої роботи у власних резюме мають зазначати, що роботу виконано за  Міжнародною грантовою премією Говорунів.

Заявки, автори яких не одержали грантової премії, не повертаються і повторно не розглядаються. Одна й та ж особа не може одержувати грант двічі.

Більш детальна інформація:

тел. +38 (05353) 42416; +38 (067) 5574757;

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;

куратор – заступник генерального директора
Тетяна Литвиненко

Замовити екскурсію