Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 16 квітня 2019.

Відомому опішненському майстру художньої вишивки, члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслуженому майстру народної творчості України Григорію Гриню присвоєно довічну державну стипендію для видатних діячів культури і мистецтва. Це високе пошанування засвідчує Указ Президента України №111/2019 «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва», опублікований 8 квітня 2019 року на сайті офіційного інтернет-представництва Петра Порошенка.

Творчість Григорія Гриня – визначне явище народного мистецтва України. Нині в  доробку майстра – численні ескізи вишитих художніх виробів: малюнків до чоловічих і дитячих сорочок, жіночих та дитячих блуз, рослинні, геометричні та сюжетні орнаменти до «кілкових» та «обрядових» рушників, зразки гаптувань для скатертин і серветок.

Талант мистця виражає самобутню красу традицій народної вишивки, залюбленість у справу всього життя, прагнення зберегти й примножити велич рукотворного дива української культури.

Колективи Національного музею-заповідника українського гончарства та Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України сердечно вітають Григорія Гриня з почесною державною відзнакою! Щиро бажаємо майстрові многії літа натхненної творчості і вдячної слави серед сучасників та майбутніх поколінь!

Замовити екскурсію