Кожного дня «академісти» здобувають усе більше нових знань. Чималий потік інформації певною мірою виснажив учасників літньої школи гончарства, тому, щоб відновити свої сили, вони відвідали Меморіальний музей-садибу відомої гончарки-іграшкарки Олександри Селюченко.
Після захоплюючої екскурсії відбулася надзвичайно цікава презентація «Кулінарний майстер-клас» Маргарити Копилової (Київ, Україна). У процесі приготування смачних страв брали участь усі учасники Е-літньої академії гончарства. Найбільшим здивуванням став салат із персиків, помідорів і цибулі, заправлений медом. Крім нього, були ще бутерброди зі скумбрією й сате. Усі присутні отримали масу позитивних емоцій.
Після ситного обіду настав час для майстер-класу від учасника Міжнародного симпозіуму гончарства «ГігантоМАНІЯ» Марка Чатерлі (Вільямстон, США), під час якого він продемонстрував свої вміння виготовляти на гончарному крузі різноманітні скульптури з одного шматка глини.
Завершенням насиченого дня став мистецький проект Марка Чатерлі. Презентація відбулася у вигляді показу світлин власних робіт, які прикрашають парки й сади в різних куточках світу, і розповіді про свій творчий шлях. Художник-кераміст має майстерню, декілька печей для випалювання своїх виробів. За рік через його руки проходить близько восьми тон глини. Майстер є яскравим прикладом того, що не потрібно зупинятися на досягнутому…
{gallery}/news/06/21/{/gallery}