Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Повідомлення
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

вкл. 23 червня 2019.

Кожен день для учасників Е-літньої академії гончарства готує нові знайомства. 21 червня на «академістів» чекала керамологічна зустріч «Археологічна кераміка», яку провів керамолог, археолог, завідувач Відділу палеогончарства Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, старший науковий співробітник Науково-дослідного відділу археологічної кераміки Національного музею-заповідника українського гончарства, кандидат історичних наук Анатолій Гейко. Йшлося про знахідки кераміки різних часів на Полтавщині.

«Життя – це простір для мрій», – такими словами розпочалася презентація «академістки» Оксани Соловйової (Харків, Україна). Жінка власним прикладом довела, що мрії здійснюються, варто лише повірити в себе і докласти певних зусиль. Саме за покликанням серця вона приїхала навчатися гончарному ремеслу до Опішного.

Тепер, коли всі вже можуть майстерно творити з глини, настав час навчитися робити гіпсові форми. У цій нелегкій справі учасникам Е-літньої академії гончарства допоміг художник-кераміст Олександр Сердюк (Харків, Україна). Під час майстер-класу мистець розповів про етапи створення копій глиняних виробів за допомогою гіпсу.

Не порушуючи традицій, увечері всі зустрілися на мистецькому проекті учасниці Міжнародного симпозіуму кераміки «ГігантоМАНІЯ» Інни Гуржій (Полтава, Україна). У своїх роботах майстриня наслідує українські традиції, використовуючи типові для Полтавщини орнаменти й кольори.  ЇЇ твори відомі як по всій Україні, так і за її межами.

{gallery}news/06/23/akademia{/gallery}

Замовити екскурсію