Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Повідомлення
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

вкл. 02 липня 2019.

Як швидко плине час. Ще ніби вчора на порозі музею стояли сором’язливі абітурієнти Міжнародної Е-літньої академії гончарства для харизматиків, романтиків, диваків і діячів, а сьогодні – вони вже випускники. Двадцять один день навчання «академістам» запам’ятається назавжди, бо тут вони по-справжньому відчули глину кожною клітиною свого тіла й злилися з нею воєдино.

Національний музей-заповідник українського гончарства став точкою неповернення для учасників літньої школи гончарства – проведений разом час назавжди залишиться в їхніх серцях. Можливо, не всі відразу почнуть відкривати свої майстерні, хтось піде своїм, далеким від мистецтва, шляхом, але, як показує досвід, рано чи пізно ми повертаємося туди, де розквітає наша душа – до гончарства. За три тижні «академісти» навчилися багатьох технік роботи з глиною, знайшли нових друзів і однодумців, відчули себе громадянами світу.

На церемонії вручення сертифікатів генеральний директор Національного музею-заповідника українського гончарства Олесь Пошивайло, разом із кураторами проекту Наталею Кормелюк, Зінаїдою Близнюк і Оксаною Яценко привітали випускників, побажали їм натхнення й творчих досягнень у майбутньому.

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ
Фото Тараса Пошивайла
 
{gallery}news/2019/07/02{/gallery}
Замовити екскурсію