Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Повідомлення
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

вкл. 12 липня 2019.

Мистецтво боді-арту (у перекладі з англійської – «мистецтво тіла»), та ще й з мотивами традиційної й сучасної кераміки дев’яте літо поспіль демонстрували талановиті художники в Полтавщині.

Цьогорічний Національний фестиваль-конкурс гончарського бодіпейнтінгу «BodyCeramicFestUkraine» («BСFU–2019») традиційно пройшов у рамках мистецької акції – ХІ Тижня Національного Гончарного Здвиження в Опішному. День проведення конкурсу незмінно припав на святкування Національного фестивалю гончарства.

{gallery}news/2019/07/12{/gallery}

Дванадцять пар учасників (художник & модель)з Київщини, Полтавщини, Рівненщини змагалися в «натільному живописі».

«Це не лише красива картинка на оголеному тілі, а справжнє відображення душевного стану й багатого внутрішнього світу, властивого як художникам, так і  кожній живій істоті на землі», – зазначила Куратор Мистецького конкурсу Оксана Ликова.

Як художники, так і моделі Боді-фестивалю терпляче вистояли нелегкі «творчі тортури», які тривали понад шість годин поспіль. Фінальне дефіле виправдало всі сподівання глядачів і Журі. Кожний художник із гордістю презентував результати своєї роботи.

«Завжди радує й те, що художники не просто використовують сам малюнок, а й заздалегідь готують різноманітні аксесуари чи то з паперу, кераміки, дерева тощо, які влучно доповнюють образ»,– продовжила розповідь Оксана Ликова.

За рішенням членів Журі було обрано переможців:Першу премію отримала Ірина Герцунь за роботу «Дівчина з Косівщини», Другу премію – Тетяна Погребняк за роботу «Гончарована наречена», Третю премію – Марина Толмачева за роботу «Натхнення, що ожило». Гран-прі «BodyCeramicFestUkraine–2019» отримала художниця з Полтави Інна Гуржій за твір «Веснянка».

Крім основних нагород, учасники отримали заохочувальні премії: «За образність» –  Інна Кливець за твір «Магія, що панує вдень і вночі», Олександр Рева за твір «Окрилена гончарем»; «За самобутність» – Сніжана Довгошей за твір «Панна Оксана»; «За оригінальне розкриття теми» – Яна Варвинська за твір «На межі сучасного і минулого»; «За знання регіональних традицій» –  Наталя Гурин за  твір «П’ятий елемент Кричевського».

Не полишили без нагород учасників і спонсори Боді-фестивалю. Олександра Бублієнко (Київ), художник студії «THE  MAGICBRUSH», член Журі «BodyCeramicFestUkraine – 2019», вручила Олександру Реві набір для аерографії (аерограф  і компресор) та сертифікат на майстер-клас з аерографії, а Інні Кливець – сертифікат на майстер-клас зі спецефектів у боді-арті. Моделі Юлія Козачко та Дарія Кулик отримали сертифікати на зйомки в кінопроекті впродовж року від іншого спонсора фестивалю й члена Журі Юрія Гузовського, актора, продюсера, директора «ТОВ К.Н. ФІЛЬМ І ТБ ПРОДАКШН» (Київ).

Незважаючи на розбіжності думок і суперечок, Боді-арт належить до вишуканого виду мистецтва, завдяки якому на тілах моделей, ніби на полотні, народжуються не менш живописні сюжети та образи, залишаючи простір для фантазії та уяви.

Незабаром організатори повідомлять про новий набір на участь у ювілейному (десятому) Національному фестивалі-конкурсі гончарського бодіпейнтінгу «BodyCeramicFestUkraine» («BСFU–2020»). Тож слідкуйте за новинами й не проґавте свій шанс стати кращим серед мистців натільного розпису.

 

Світлана Пругло,
інформаційна служба НМЗУГ

 

Підписи до фото:

  1. «Веснянка»(Гран-прі «BodyCeramicFestUkraine–2019»);
  2. «Дівчина з Косівщини»(Перша премія);
  3. «Гончарована наречена»(Друга премія);
  4. «Натхнення, що ожило»(Третя премія);
  5. «Магія, що панує вдень і вночі» (заохочувальна премія «За образність»);
  6. «Окрилена гончарем» (заохочувальна премія «За образність»);
  7. «Панна Оксана» (заохочувальна премія «За самобутність»);
  8. «На межі сучасного і минулого» (заохочувальна премія «За оригінальне розкриття теми»);
  9. «П’ятий елемент Кричевського» (заохочувальна премія  «За знання регіональних традицій»);
  10. «Сяйво сонця»;
  11. «Життя коротке. Мистецтво – вічне»;
  12. «Кераміка забутих предків»;
  13. Моделі «BodyCeramicFestUkraine–2019»;
  14. Моделі та художники «BodyCeramicFestUkraine–2019».
Замовити екскурсію