Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 17 липня 2019.

Будуєш плани на осінь? Тоді не забудь додати до них подорож до Гончарної столиці України – Опішного. Тут ти відчуєш п’янку атмосферу народження високохудожніх творів і поринеш у світ, де зливаються воєдино традиційне й модернове мистецтво. Центр розвитку духовної культури Національного музею-заповідника українського гончарства радо зустрічає й широко відкриває двері до виставкових залів поціновувачам правічного ремесла – гончарства, де на них чекають експозиції різноманітних виставок – від монументальних глиняних скульптур до панно і посуду.

Незабаром, у вересні, відбудеться вернісаж і церемонія нагородження переможців Міжнародного БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського – наймасштабнішої керамоподії року у світі мистецтва, мета якої – представлення творчості сучасних мистців і визначення кращих робіт у галузі художньої кераміки. Здається, ніби майстри віднайшли бездонне джерело вічного натхнення й освячують у ньому свої творіння. Унікальні техніки виконання, передісторія й зміст кожного виробу залишать приємний «присмак» гордості за рідний край. Усвідомлення невід’ємності від свого коріння вказує шлях  мистцям і любителям з усього світу до святині гончарства – Опішного, щоб відчути дотик глини, пронесеної через століття, й поринути у вільний політ творчої фантазії.  

Тож запрошуємо шукачів справжнього мистецтва здійснити свої мрії й сповна насолодитися гончарними творами на виставці Міжнародного БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського.

 

 

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ
Замовити екскурсію