Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 14 вересня 2019.

Українське БІЄНАЛЕ ХУДОЖНЬОЇ КЕРАМІКИ імені Василя Кричевського – 2017 року блискавично увірвалося у світовий мистецький простір, привернувши до себе увагу не лише вітчизняних мистців, а й художників-керамістів з-за кордону. Тож і географія учасників охопила Україну, Республіку Білорусь, Бразилію й Польщу.

Вражаюча виставка, яка експонувалася в Центрі розвитку духовної культури Національного музею-заповідника українського гончарства, «зустріла» тисячі мандрівників і в серці кожного залишила приємний спогад.

Аби ці спогади жили вічно й дивували прийдешні покоління, видавництво «Українське Народознавство» спільно з Благодійним Фондом «ДАР» опублікували альбом-каталог «Українське БІЄНАЛЕ ХУДОЖНЬОЇ КЕРАМІКИ імені Василя Кричевського.  2017». У ньому йдеться про цю унікальну мистецьку подію, започатковану з нагоди 100-річчя заснування Української Академії Мистецтв та на пошанування одного з її засновників і першообраного ректора, найхаризматичнішої постаті українського мистецтва першої половини ХХ століття – Василя Григоровича Кричевського (1873–1952).

В альбомі-каталозі подано відомості про учасників, фото та анотації експонованих творів.

Видання продовжує академічну керамологічну серію «Україна ГОНЧАРНА», що знайомить читачів із творчістю учасників національних керамологічних виставок, конкурсів-симпозіумів. Воно стане корисним для художників-керамістів, майстрів-гончарів, керамологів, мистецтвознавців, культурологів, етнологів, музеєзнавців, краєзнавців, викладачів і студентів мистецьких навчальних закладів, керівників художніх галерей і музеїв, кураторів виставок.

Уперше каталог буде представлено широкому загалу під час урочистої церемонії оголошення й нагородження переможців Міжнародного БІЄНАЛЕ ХУДОЖНЬОЇ КЕРАМІКИ імені Василя Кричевського – 2019.

 

ЗАПРОШУЄМО 20 ВЕРЕСНЯ 2019 РОКУ, О 14:00 ГОД.,

ДОЛУЧИТИСЯ ДО ВИЗНАЧНОЇ МИСТЕЦЬКОЇ ПОДІЇ!

Чекаємо за адресою: Центр розвитку духовної культури

 (вул. Явдохи та Гаврила Пошивайлів, 3, Опішне, Полтавщина).

 

Світлана Пругло,

інформаційна служба НМЗУГ

Замовити екскурсію