Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 14 вересня 2019.

Керамологія як наука з часом набуває все більшої актуальності. Учені, журналісти й письменники все активніше долучаються до висвітлення її проблематики, а їхні дослідження й публікації завжди викликають зацікавлення серед фахівців і звичайних читачів.

Уже чотирнадцятий рік поспіль Національний музей-заповідник українського гончарства та Інститут керамології – відділення Інституту народознавства НАН України проводять Національний конкурс публікацій на теми керамології, гончарства, кераміки в Україні «КеГоКе». Метою конкурсу є визначення рейтингу публікацій в Україні з означеної проблематики, заохочення науковців до активних досліджень вітчизняного та світового гончарства, до започаткування та участі в керамологічних дискусіях, написання ґрунтовних рецензій та критичних статей; заохочення популяризації знань про давнє й сучасне гончарство і його мистців.

Незабаром стануть відомими імена переможців цьогорічного конкурсу «КеГоКе-2019» (за публікаціями 2017 року)! Церемонія офіційного оголошення й нагородження кращих відбудеться  26 вересня 2019 року, о 1700 год., в Національному музеї-заповіднику українського гончарства (вул. Партизанська, 102, Опішне, Полтавщина).

Запрошуємо всіх бажаючих!

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ
 Фото Тараса Пошивайла
Замовити екскурсію