Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 22 листопада 2019.

З нагоди 70-ліття відомої української художниці-керамістки Світлани Пасічної в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулися урочистості й вернісаж ювілейної виставки мисткині та учасників майстер-класу з археологічної кераміки (Н. Іванілової, Д. Білокінь, О. Богомолової з учнями, студентами Луганського й Полтавського університетів).

У експозиції представлено роботи, створені під час КЕРАМОрезиденції в Опішному (Національний музей-заповідник українського гончарства, 2016), майстер-класу з археологічної кераміки (Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, 2019) та графічні твори.

Привітати Світлану Пасічну завітали художники, мистецтвознавці, друзі та її учні.

Долучилися до поздоровлень і співробітники Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. Заступник із культурно-освітньої роботи генерального директора Тетяна Литвиненко побажала ювілярці нев’янучого довголіття, успіхів у досягненні мети, творчої наснаги, добра й злагоди.

Спеціально до ювілею Світлани Пасічної старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Галина Галян презентувала авторський альбом «Шлях у мистецтво», де йдеться про творчий шлях найбільш титулованого художника України, його музейну колекцію. Автором ілюстрацій альбому є фотохудожник Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному Тарас Пошивайло.

Довідка:

Світлана Пасічна – художник-кераміст, володарка Медалі Президента Італії на Міжнародному конкурсі кераміки у Фаенце (Італія, 1989), Гран-прі Міжнародного конкурсу кераміки у Фаенце (Італія, 1991), Золотої медалі Міжнародного конкурсу кераміки у Валлорісі (Франція, 1994), Почесної Премії Міжнародного конкурсу кераміки та дизайну «Кутані» (Канадзаві, Японія, 2001), Почесного Диплома Всесвітнього бієнале кераміки СЕБІКО (Південна Корея, 2001), член Національної спілки художників України, член Національної спілки художників Молдови.

Світлана Пругло,
прес-служба НМЗУГ в Опішному

 

Замовити екскурсію