Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Повідомлення
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

вкл. 21 лютого 2020.

{gallery}/news/2020{/gallery}

21 лютого світ відзначає Всесвітній день екскурсовода. Свято започаткували  1990 року і вперше відзначали в Лондоні. Ініціатором його заснування стала Міжнародна федерація асоціацій екскурсоводів.

Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному щороку долучається до відзначення цієї дати й щиро вітає своїх колег з професійним святом!

Професія екскурсовода з’явилися тоді, коли люди почали подорожувати. Античні туристи їхали подивитися на грецькі олімпіади та римські гладіаторські бої. У середньовіччі паломники долали тисячі кілометрів, щоб помолитися у святих місцях. Сучасний туризм носить, переважно, індивідуальний характер, маючи за мету збагачення інтелектуального світу людини.

Хто з нас не любить подорожі? Адже це так захоплююче побувати в нових країнах, прогулятися незнайомими вулицями, відвідати цікаві музеї, загалом, чудово провести час, а потім ще довго ділитися феєричними враженнями і яскравими фото з друзями й знайомими. Враження від побаченого й почутого будуть більш повними, завдячуючи супроводу й коментарям компетентної людини.

Екскурсовод — це людина, яка передає захоплення, радість, закоханість у власну справу й той туристичний об’єкт, з яким знайомить своїх екскурсантів. У Національному музеї-заповіднику українського гончарства в Опішному цим напрямком роботи опікується Науково-методичний відділ популяризації гончарської спадщини, туризму та екскурсій. Наші екскурсоводи, нарівні з учителями й викладачами, «сіють розумне, добре, вічне»! Їхні екскурсії живі, емоційні, інформативні й цікаві! Найкраща винагорода для екскурсоводів Музею гончарства – це задоволені відгуки туристів. Адже щороку Музей гончарства відвідують понад 50 тисяч людей! І в цьому нам допомагають туристичні фірми, екскурсоводи яких дозволяють відкрити відвідувачам такі цікаві місця, як наш музей.

Щиро дякуємо за співпрацю представникам туристичних операторів, екскурсоводам й гідам! Творчої наснаги, невичерпної енергії, вдячних туристів і задоволення від роботи. Завдячуючи Вам, увесь світ відкриває для себе Україну!

Юлія Нижник,
екскурсовод ІІ категорії НМЗУГ

 

Замовити екскурсію