Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

Повідомлення
  • Simple Image Gallery Notice: Joomla's /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

вкл. 04 травня 2020.

Тяжка новина ввірвалася в серця колективів Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України та Громадської організації «Конгрес українських керамологів». Сьогодні, 04.05.2020 року, Небесні Ворота відкрилися для чудової людини й чарівної жінки – Дяченко Людмили Леонідівни. Вона жила, раділа світу, людям, що оточували її… Проте безжальна, невблаганна хвороба вирвала її із земного буття.

До Музею гончарства Людмила прийшла  1993 року молодим, перспективним спеціалістом-бухгалтером. Через два роки очолила Музейну бухгалтерію, а з 2003-го – 13 років натхненно працювала на посаді генерального директора Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. За час її керівництва установа зазнала бурхливого розвитку, увінчаного проведенням чисельних науково-мистецьких форумів. Вона опікувалася видавничою діяльністю й доклала чимало зусиль і часу задля розбудови Музею й збагачення його фондової колекції. Навколо неї завжди гуртувалися люди, і до кожного вона вміла й прагнула знайти особливий підхід.

Щира, чуйна, уважна, позитивна й принципова, Людмила Леонідівна випромінювала життєдайну енергію, прагнула передати цінний досвід, уміння молодим колегам та охоче навчалася новому й прогресивному. У нашій пам’яті вона  назавжди залишиться добрим другом, справедливим керівником, надійним порадником, професіоналом своєї справи.

Глибоко сумуємо з приводу цієї непоправної втрати й висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та знайомим. Нехай милосердний Господь упокоїть її душу у Своїх Небесних Оселях.

Світлий, добрий спомин про Людмилу Леонідівну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із нею.

Колективи:

Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному,

Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України

та

Громадської організації «Конгрес українських керамологів»

{gallery}news/2020/05/04{/gallery}

 

Замовити екскурсію