Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ-2017

Вантєєва Надія народилася в Кременчуці. Закінчила Київський національний лінгвістичний університет (2008). Учасниця літньої школи гончарства 2017 року.

Основні зацікавлення: подорожі, мехенді, фотографія, йога.

 

 

Її враження:

«Пройшли 3 тижні навчання в Опішному… треба написати свої враження, і розумію, що то на грані неможливого. Кожного дня було неможливо писати, адже програма була такою насиченою, враження такими повними, а люди такими щирими, що просто не було навіть часу і подумати про той щоденник, хотілося повністю понуритися в те маленьке життя, яке ми там проживали.
Отже... нас зібрали з різних куточків України (плюс Білорусь) різного віку, різного фаху, але ж за три тижні ми стали маленькою сім'єю... Зрозуміло, що, може, ми будемо дуже рідко бачитися, але той стан, що нам подарувало навчання в Е-літній академії, те спілкування, та атмосфера і ті враження просто неможливо забути. За те я дуже вдячна. Академія дала нам знання, нове розуміння гончарства і кераміки, такий кремезний пласт інформації, що просто було дуже важко все запам’ятати, але поступово все розклалося по полицям. Були майстер-класи, були уроки, були екскурсії, презентації, було спілкування з вже видатними майстрами-керамістами і гончарями. Це було дуже класно і незабутньо. Завдяки нашим чутким кураторам Сергію Радьку, Світлані Пасічній та Зіні Близнюк, ми багато чому навчилися, мали можливість у будь-який час запитати, поспілкуватися, отримати пораду. Це безцінно. Дякую вам! Всі робітники музею допомагали нам кожного дня, щоб ми відчували себе, як вдома. Оксана Яценко настільки чутлива і щира, що зробила наше навчання дуже комфортним і спокійним. То можно довго писати і дякувати. Я раджу всім, хто має намір зв'язати життя з керамікою та гончарством, їхати до музею і приймати участь в Е-літній академії. Це місце і ці люди дають не тільки знання, але й потужний творчий поштовх. Зараз я понурилась у начебто нормальне життя, в якому немає кераміки і глини, але ж це все тимчасово. Я просто закохалася в глину і планую продовжити навчання. Дуже сподіваюся, що я зможу стати студенткою, учнем і ті знання, що я отримала в Опішному, стануть мені в пригоді. У мене навіть немає більше слів, я просто дуже вдячна! Їдьте в Опішне, працюйте з глиною, пізнавайте нові можливості, отримуйте знання і буде вам щастя!»

 


 
Замовити екскурсію