Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ(СЕСІЯ-2018)

В АКАДЕМІЇ триває перший випал раку! Куратори літньої школи гончарства спокійно й виважено ведуть «гарячу» справу. «Академістів» наповнює хвилююче очікування – здається, от-от воно вихлюпнеться і з самих виробів, що вже на черзі… Захопливий процес, УНІКАЛЬНА КОЖНА МИТЬ!

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ(СЕСІЯ-2018)

У ритмі конденсованого сприйняття нових знань, людей і вражень неминуче з’являється відчуття внутрішнього дисонансу. «Рятуюча» нагода повернути гармонію і «припинити метушливість розуму» – заняття йогою під час самопрезентації Ольги Релік (Кропивницький).

...Віднедавна літня школа гончарства навчила «академістів» ще однієї «асани» – повного занурення в глину…

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ(СЕСІЯ-2018)

Глиняні персонажі для пальчикового театру – майстер-клас від художниці-керамістки, учасниці Міжнародного симпозіуму надпарканної скульптури в Опішному Яни Петрової (Полтава, Україна).

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ(СЕСІЯ-2018)

Коли закінчуються денні лекції й майстер-класи, сповільнюється довколишнє музейне життя – тоді в надвечірній тиші до АКАДЕМІЇ приходить справжня творчість…

Вона тихо сідає поруч, бере думки до своїх рук і починає втілювати в глині образи сфер. Кожний з учасників поринає в свій виріб і ніби не відчуває реальності…

Час гармонії…

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ(СЕСІЯ-2018)

Цей дивовижний сонячний "годинник" на тарелі показує, що в АКАДЕМІЇ – час майстер-класу з фляндрівки від художника-кераміста, учасниці Міжнародного симпозіуму надпарканної скульптури Варвари Карнаух (Хисаря, Болгарія).

Замовити екскурсію