Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 12 вересня 2016.

Скарби Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського / Упорядник Ярослава Ткачук. – Львів: Манускрипт-Львів, 2015. – 448 с.

Фонди Гончарської книгозбірні України поповнилися новим мистецьким виданням, люб’язно подарованим упорядником і автором проекту Ярославою Ткачук. В альбомі представлено кращі зразки народного мистецтва гуцулів і покутян з фондів Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського.

Подано переднє слово члена-кореспондента Національної академії мистецтв України, доктора мистецтвознавства, професора Михайла Станкевича. Вступна стаття «Наші скарби» генерального директора Музею Ярослави Ткачук висвітлює історію становлення просвітницько-музейної інституції в Коломиї та широке коло подій з культурно-мистецького життя краю. Розділи альбому з репрезентативними статтями знайомлять читачів з творами образотворчої й сакральної тематики, виробами з дерева, металу, шкіри, кістки, глини та ін.

Розділ «Кераміка» підготовлено завідувачем Відділу кераміки Музею Романною Баран. У вступній статті до розділу зазначено, що колекція художньої кераміки Музею містить близько 5 тисяч творів відомих і невідомих майстрів Гуцульщини та Покуття від середини ХІХ століття й донині.

Багатоілюстроване видання буде цікаве мистецтвознавцям, етнологам, історикам, музеологам, краєзнавцям, колекціонерам, мистцям, усім, кому не байдужа мистецька спадщина українців.

Завітайте до Гончарської книгозбірні України та ознайомтеся з новою книгою.{jcomments on}

 

Ольга Карунна,

бібліотекар Гончарської книгозбірні України

 
Замовити екскурсію