Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 13 березня 2019.

20 березня в усьому світі відзначають Міжнародний день щастя. Його було проголошено Організацією Об’єднаних Націй 28 червня 2012 року. Ініціатором ідеї стало Королівство Бутан. І тут цікавий парадокс – кожен третій мешканець цієї країни неграмотний, сама ж держава не належить до економічно стабільних, але, як свідчать дані національного опитування, 91,3 % жителів Бутану – щасливі. У цій країні діє Міністерство щастя, діяльність якого регламентується Конституцією. 1972 року влада країни замінила поняття «валовий національний продукт» на «валове національне щастя». Ці факти свідчать, що щастя, напевно, слід шукати не в матеріальній складовій, а в духовній сфері.

А чи щасливі українці? 2018 року в рейтингу найщасливіших країн Україна посіла 138 місце зі 156 можливих. Починаючи з 2001 року, Київський міжнародний інститут соціології вимірює рівень щастя українців, опитуючи людей, чи вважають вони себе щасливими. Перші дослідження виявили лише 38 % щасливих громадян, а 2018 року – 63 %. Цікавий результат, якщо зважати на події, що останнім часом відбуваються в Україні. І хоча більшість вважає, що домінуючою складовою щастя є матеріальні блага, дослідження довели, що люди (незалежно від рівня достатку), які, здебільшого, «купують емоції», у 1,5-2 рази щасливіші за інших. Секрет у тому, що всі матеріальні речі з часом стають для нас звичними, а враження  й емоції від почутого, побаченого ми переживаємо знову й знову.

Музей гончарства в Опішному може допомогти Вам стати трішечки щасливішими. Ексклюзивні експонати, мелодійна музика, велика територія, гончарські майстер-класи, фотозони, смачна кава, чудова природа чекають на кожного, щоб дарувати моменти радості й душевний спокій.

Приїжджайте до нас за позитивними емоціями! Кожен має право бути щасливим!

Екскурсовод І категорії
НМЗУГ
Лариса Гавриш
 
 
Замовити екскурсію