Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 21 квітня 2019.

Її світ – незвичайний. Це – цілий космос фантазій, промальований у найменших деталях. Яскрава уява цієї юної художниці й справжній талант до графіки народжують на папері дивовижні образи, які можна розглядати нескінченно… 

19 квітня 2019 року в Центрі розвитку духовної культури Національного музею-заповідника українського гончарства відбулося відкриття виставки «Світ у деталях» учениці 11 класу Державної спеціалізованої художньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів «Колегіум мистецтв у Опішному» імені Василя Кричевського Олесі Пічки. Експозицію склали понад 30 творів із серій «Фантастичні персонажі», «Космічні фантазії», «Місто», «Україна і я».

Відчувається, що графіка – саме та мова, якою обдарована школярка ще заявить про свій художній талант у майбутньому. Нині її дорослі мрії – про цифрову візуалізацію своїх малюнків і професію мультиплікатора…

В Опішному зростає талановита юнь! Музей гончарства щиро вітає колектив Колегіуму мистецтв із творчими успіхами вихованців!

Замовити екскурсію