Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 16 травня 2019.

День вишиванки — це день нашого єднання в одному з символів української етнічної ідентичності. Ідентичності, яка є цілком модерною, сучасною і стильною.

Сьогодні українська вишиванка — світовий бренд, її можна побачити й на голлівудських акторах, і на політиках і творцях світових соціальних мереж.

День вишиванки — наш унікальний національний «старт-ап», який має величезний успіх. Вишиванка - код і чинник самоідентифікації. Для нас вона виражає готовність бути собою, виявляти власну національну самобутність. Упродовж десятиліть українське національне й культурне самовиявлення було забороненим, його таврували як меншовартісне за умов імперії. А сьогодні я можу з упевненістю сказати, що Україна в тренді світової культури. Світ цікавить той, хто має національне обличчя, а одягати вишиванку - стильно і модно.

Вишиванка — це приклад того, що самобутність кожного українського куточка, представлена на вишиванках, формує справді велике враження. Нами захоплюються, ми надихаємо!

Пишаймося тим, що ми українці, які мають глибинний етнокод, зафіксований у візерунках нашого національного одягу — української вишиванки.

Нищук Євген Миколайович,
Міністр культури України
Замовити екскурсію