Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 11 липня 2019.

Два роки тому Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному започаткував традицію проведення БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського. Планувалося, що це буде національний форум для художників-керамістів, але після того, як у виставці взяли участь кілька іноземних мистців, стало зрозумілим, що такі заходи викликають чимале зацікавлення й далеко за межами країни. Тож БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського було вирішено зробити міжнародним.

 Це рішення підтверджено цьогорічним представленням творів – географія учасників охоплює 13 країн світу. Понад 180 робіт 86 художників-керамістів відібрано до участі в підсумковій виставці. З-поміж них професійне Журі обере найкращі, а вже у вересні ми дізнаємося, які витвори мистецтва вразили експертів і посіли призові місця.  

Наразі триває прийом робіт для експонування на виставці, але вже можна сказати, що Міжнародне БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського стане наймасштабнішою керамоподією року у світі мистецтва.

 

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ
Замовити екскурсію