Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 01 вересня 2019.

Чи є ще хтось, хто не чув про найграндіознішу подію року – Міжнародне БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського? Ця мистецька акція, започаткована з нагоди 100-річчя заснування Української Академії Мистецтв та на пошанування одного з її засновників і першообраного ректора – Василя Григоровича Кричевського, вже вдруге збирає знаних керамологів, мистецтвознавців, мистців, поціновувачів сучасних гончарських витворів.

Цьогорічна виставка вражає своїми масштабами. Тут представлені найкращі твори й композиції сучасних майстрів із різних куточків нашої планети. Унікальні техніки виконання, розмаїття концепцій і сюжетів, стиль робіт дозволяють кожному віднайти в них свій потаємний зміст. Кольорові й монохромні, великі й дуже малі, складні й прості геометричні форми розбудять у Ваших серцях відчуття гармонії, насолоди й любові до прекрасного. 

На церемонії відкриття й нагородження переможців Міжнародного БІЄНАЛЕ художньої кераміки імені Василя Кричевського, яка відбудеться 20 вересня 2019 року, неодмінно має побувати кожен, хто хоче долучитися до справжнього мистецтва, познайомитися з майстрами й дізнатися більше про модерну культуру України й світу загалом.

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ 
Замовити екскурсію