Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 04 березня 2013.

  Днями на 76 році життя відійшов у Вічність мистецтвознавець, різьбяр, заслужений працівник культури України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Віктор Сергійович Фурман. Він чесно й гідно прожив своє яскраве життя, полишивши для нащадків рясні плоди своїх творчих доробків.

  Протягом свого творчого шляху Віктор Сергійович працював головним художником виробничо-художнього об'єднання «Полтавчанка», завідуючим Відділом образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Полтавського обласного центру народної творчості, був головою Полтавського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва. Брав участь у  всеукраїнських, всесоюзних виставках  і творчих  симпозіумах . Написав близько  100 статей, опублікованих у газетах і журналах, автор понад 25 каталогів  виставок творів  народних і професійних художників та майстрів декоративного мистецтва.

  Співробітники Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному та Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України завжди з вдячністю пам’ятатимуть доброзичливу підтримку Віктора Сергійовича в справах збереження гончарної спадщини українців та розгортання українських керамологічних студій.

  Висловлюємо щирі слова співчуття рідним у зв’язку з цією непоправною втратою. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо в часскорботи.

  Безсумнівний авторитет, добропорядність, професіоналізм Віктора Сергійовича сяятимуть у наших серцях світлою пам’яттю як заклик гідно продовжувати справу, котрій Він присвятив своє подвижницьке життя.

  Нехай земля Вам стане пухом, дорогий Вікторе Сергійовичу!{jcomments on}

   
 
 

 

Замовити екскурсію