Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 10 липня 2013.

 

  Днями завершилася науково-митецька акція в Опішному − «ЗДВИГ-2013».

  Уже другий рік поспіль проходить мистецький конкурс КерамоГРАФІТІфест. Молодь пробує свої творчі сили в специфічному художньому напрямі «графіті», застосовуючи знання і вміння для того, щоб розкрити задану організаторами тему: «Гончарство і творчий спадок родини Кричевських». Як стверджують самі графітисти, працювати над такою темою складно, адже спрямування молодіжного вуличного мистецтва дещо інше – перетворення сучасної дійсності в художні образи або графічні символи.

  Щоб заохотити юних художників до подальшого розвитку, організатори запросили долучитися до мистецької акції "ЗДВИГ-2013" і професійних графіті-художників Олександра Корбана із Макіївки (Донеччина) та Романа Кулешова із Нової Каховки (Херсонщина).

  Одразу зауважу, що перед ними поставили досить складне завдання – створити тематичне гончарне графіті. Та як виявилося згодом, вони з успіхом справилися: змогли в одній роботі поєднати всю Україну − від заходу до сходу − завдяки гончарству. Панно стало окрасою свята й популярним місцем для фотографування. Складна назва роботи «КерамоТРАНСФОРМАЦІЯ» – це відображення глибинної філософії гончарської спадщини і сучасної молодіжної культури. Завдяки вдалому поєднанню новаторської і народної стилістики ми не лише зберігаємо традиційну культуру, а й передаємо її нашим нащадкам у доступній для сприйняття формі.

  Знаходилися скептики, які здаля сприймали унікальну роботу (до речі, жоден музей України не має такої візитівки!) за звичайний плакат, і лише після детального перегляду переконувалися в майстерності згаданих художників.

Запрошуємо всіх небайдужих долучитися і висловитися щодо побаченого в Опішному на сторінках веб-сайту Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному та в соціальних мережах!

{jcomments on}Куратор Національного КерамоГРАФІТІфесту

Жанна Чечель

 
 
 
 
Замовити екскурсію