Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 06 лютого 2014.

Проект Фототур (www.phototour.pro) є офіційною компанією тур-оператора PROJECT PHOTOTOUR PRIVATE LIMITED. Починаючи з 2003 року, Проект Фототур організовує й проводить фототури різного спрямування по всій Південно-Східній Азії.

Проект організувала й очолює Ілона Крижанівська, київський фотограф. Директор і головний адміністратор Проекту Фототур – Ніна Лозенко.

Одна з переваг організаторів – вони працюють по всій Південно-Східній Азії російською мовою: усі тури супроводжують місцеві гіди – носії культури, але які володіють російською мовою.

На сьогодні Проект Фототур реалізовує три основні напрями своєї діяльності:

1.      Фототури – ексклюзивні програми, що не повторюються, для фотографів і любителів екзотичних подорожей.

2.      Тури по Азії за доступними цінами й у будь-якому форматі (Індія, Тібет, Непал, Шрі-ланка, Бірма, Камбоджа).

3.      Аюр-веда і йога-програми в Кералі (програми оздоровлення й омолодження, поєднані з активним відпочинком, що дозволяють відновити природні ресурси організму, набратися сил і незвично провести відпустку).

На сайті (www.phototour.pro) можна віднайти детальну інформацію про найближчі тури й фото подорожі; про те, що необхідно для того, щоб поїхати в тур (фототур), як підготуватися до туру (фототуру), а також безліч корисної й цікавої інформації про країни майбутніх подорожей.

Сайт проекту Фототур є максимально інтерактивним і зручним для on-line спілкування. Зареєструвавшись на сайті, можна бронювати місця у фототурах, вирішувати будь-які питання, що цікавлять Вас, обговорювати програми турів і багато іншого.

***

На сайті також проводяться Конкурси на різноманітні теми, пов'язані з подорожами   

по Індії й індійському Тібету. Конкурси відкриті для всіх бажаючих.

За перемогу в конкурсах передбачені призи у вигляді безкоштовної участі у фототурах.

Переможці конкурсів визначаються шляхом он-лайн голосування відвідувачів сайту Проекту Фототур і журі конкурсу.

20 листопада 2013 року стартував Конкурс під назвою «Чому я хочу поїхати в Індію?» На конкурс приймаються статті, есе, замальовки, історії, оповідання, головною темою яких є відповідь на питання: чому Ви хочете поїхати в Індію? Що Ви чекаєте від цієї поїздки? Які саме місця й чому Ви хочете побачити? Де б Ви хотіли фотографувати в Індії? Чим Вас притягує ця країна?

Недовго думаючи, я теж вирішив узяти участь у цьому Конкурсі. У книзі кандидата історичних наук Ігоря Пошивайла «Феноменологія гончарства» доктор історичних наук, професор Олесь Пошивайло висловив цікаву гіпотезу, що пов’язує походження прізвища гончарського роду Пошивайлів від одного з верховних божеств Індії – Шиви. Саме гончарі на індоєвропейських обширах зберігали впродовж тисячоліть традицію пошанування верховного божества, однією з іпостасей якого є Шива.

Мені дуже хочеться побачити Індію етнографічну:життя ремісників, особливо гончарів, їхній побут, традиції, звички. Хочеться зрозуміти, як народам Індії вдається зберігати прадавню духовність одночасно з розвитком високих технологій. Можливо щось зможу прояснити чи відчути на рівні підсвідомості щодо трикутника ПоШИВАйло-ШИВА-ГОНЧАРство.

Для перемоги в конкурсі потрібно набрати 100 голосів.

 

УСІХ, ХТО БАЖАЄ МЕНЕ ПІДТРИМАТИ,
ЗАПРОШУЮ ОЗНАЙОМИТИСЯ З МОЄЮ КОНКУРСНОЮ СТАТТЕЮ
ПІД НАЗВОЮ «ЖИТТЯ – ЦЕ ШМАТОК ГЛИНИ»
Й ПРОГОЛОСУВАТИ,
ЗДІЙСНИВШИ КОРОТКУ РЕЄСТРАЦІЮ:

http://phototour.pro/topics/contest_Incredible_India/india_ukraine

(за умовами конкурсу при реєстрації потрібно надати актуальні дані
 й проголосувати за одного Учасника можна лише один раз)

 

Усім щиро дякую!

 

З найкращими побажаннями,

Юрко Пошивайло – головний художник Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, член Національної спілки фотохудожників України, заслужений працівник культури України.

 

ДО ЗУСТРІЧІ В ІНДІЇ!

http://phototour.pro/topics/contest_Incredible_India/india_ukraine

{jcomments on}

Замовити екскурсію