Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 30 грудня 2013.

   

   Вітаємо з новоріччям відвідувачів, які 2013 року стали гостями Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, і тих, хто про це тільки мріє. Бажаємо в мандрівках попутних вітрів, комфортних супутників і незабутніх вражень.

   За східним календарем 2014 рік є роком Коня, який у Китаї символізує джерело мудрості. Прогнози всіх гороскопів збігаються в одному: настає сприятливий час для подорожей, у багатьох з’явиться чудовий шанс для реалізації своїх туристичних планів. А оскільки господар року тварина, яка шанує сімейні цінності й традиції, от і мандрувати слід усією родиною.        

   Допомогти Вам у втіленні найвибагливіших задумів допоможе Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному.

  • Хочете мати красиві фото – будь ласка, чудові краєвиди стануть прекрасним фоном для світлин.
  • Вас цікавить сучасна кераміка – колекція монументальної глиняної скульптури нікого не залишить байдужим.
  • Хочете більше знати про побут гончарів – Вам до музеїв-садиб гончарки Олександри Селюченко, гончарської родини Пошивайлів, філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа.
  • Бажаєте оглянути тематичні виставки кераміки – до Вашої уваги Мистецька галерея Центру розвитку духовної культури.
  • Вас цікавить історична біографістика – величезна колекція унікальних матеріалів Музею мистецької родини Кричевських вдовольнить Ваші інтереси.
  • Вам більше до вподоби здобувати практичні навички – що ж, експрес-майстер-класи (гончарювання, ліплення, гончарна мальовка) й самостійна робота за гончарним кругом, виготовлення глиняної іграшки відкриють чарівний світ гончаротворення.

Ви ще вагаєтеся? Тоді останній аргумент: подарунки люблять усі, а Музей-заповідник, мабуть, єдиний музей в Україні, який дарує відвідувачам на згадку голосистого півника-свистунця, кольоровий квиток-листівку й інформаційний буклет. Сподіваємося, що ми Вас переконали.

З Новим роком! До нових зустрічей в Опішному!

{jcomments on}

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Замовити екскурсію