Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 22 січня 2014.

 

 

«Саме тут відчувається справжня Україна, з її колоритом й самобутністю. Найкращий музей для всієї родини. Доброзичливий колектив, приємні усмішки людей. Хороші спогади залишаються на все життя. Приїдемо ще з усією родиною»

Олексій (Дніпропетровськ)

 

     Кожного разу, підсумовуючи рік, що минув, переглядаю Книгу відгуків Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. Саме в ній можна віднайти неупереджену й об'єктивну оцінку роботи всього колективу. 

2013 року відвідувачі залишили понад 700 відгуків. Хочеться подякувати всім, хто поділився своєю думкою. Відчувається, що все написане йшло від щирого серця. Сподіваємось, що вибірка з Книги відгуків стане орієнтиром для тих, хто ще не був гостем Музею-заповідника.

 

    «Гості з Донецька дуже дякують Вам за вашу працю, за красу, яку ви даруєте людям. Ви зберігаєте справжні українські традиції та передаєте нащадкам історію нашої країни. Щиро вам дякуємо! Зберігайте цей музей, бо тут так файно, що співати хочеться!»

Оксана Білогуб

 

«Ми приїхали до Вас із санаторію «Сосновий бір». Приємно зустріли нас україночки-полтавчанки. Їх вбрання, щира співуча українська мова залишила гарні враження. Приємний цей куточок українства. Всі ми з різних місцевостей, але повеземо по своїх домівках спогади про Вашу щиру гостинність, доброзичливість, національне духовне багатство музею, співробітників. Дякуємо за те, що зберігаєте національну нашу красу і даруєте все те людям! Добра Вам, благ і успіхів у вашому прекрасному мистецтві!». 

Алла Туранська

 

«Дуже подобається місцина, музей. Він є унікальним, тому хочемо побажати розвитку, щоб про Ваші унікальні здобутки дізналися в усьому світі. Саме таке й треба пропонувати для ознайомлення у будь-якій екскурсійній програмі визначними місцями України! 

  Співробітники приємні, зустрічають привітно, з душею ставляться до своєї роботи. Дякуємо! Ми тут вчетверте і приїдемо ще».

Професор НТУХПІ О.В.Шоман,  В.Я.Даниленко (Харків)

      

«Очень красивый и интересный музей. Очень понравилось все, привезем сюда друзей. Все сотрудники очень милые и внимательные. Николай Пошивайло настоящая звезда для нас, мы много о нем слышали, было очень приятно сделать с ним рыбку. Удачи и процветания вашему музею!» 

Настя Зернова, Даша Агафоненко (Москва, Російська Федерація) 

 

«Дійсно побачили диво...  Велика вдячність організаторам, співробітникам, мистцям за чудову щиру роботу. Такого музею я не бачила ніде. Які чудові роботи! Дай, Боже, здоров'я мистцям, щоб не боліли їх натруджені руки, а нащадки завжди пам'ятали й зберігали їх вироби. Нехай живе вічно цей музей! Здоров'я і успіхів усім працівникам!»

В.Мишуріна (Київ)

 

Більш емоційні відвідувачі, яких надихнув Музей, залишають  вірші.

 

«Ми цінимо батьків, коли їх не стає,

Ми цінимо життя, коли воно минає,

Ми друзів цінимо, коли життя нас б'є,

Ми сонце цінимо, коли воно згасає.

Цініть майстрів сьогодні й повсякчас –

Вони прекрасне створюють для нас!

Талант народний ще не згас,

А гончарі – це просто клас!»

В.Куксань (Лубни, Полтавщина)

 

«Из недр праматери Земли

Растет керамики искусство

От хлеба легкого вдали,

Даря эмоции и чувства,

И стройной вазы тонкий стан,

И гжельской модницы ланиты:

Не слоем розовым румян –

Эмалью тонкою покрыты…

Художник тихо входит в дом,

И все мы просто в изумленье,

Каким талантом и трудом

Рождается его творенье». 

Ольга Тимошенко (Харків)

 

Екскурсовод 

Національного музею-заповідника 

українського гончарства в Опішному

Ірина Чирка{jcomments on}

Замовити екскурсію