Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 11 лютого 2014.

 

     Останнім часом серед розвиваючих дитячих ігор все більшої популярності набувають пазли — гра-головоломка, що виглядає як мозаїка, яку потрібно скласти з фрагментів малюнка різної форми. Ця розвага, окрім розважальної функції, позитивно впливає на розвиток мислення, дрібної моторики рук, уяви й уваги. Традиційними і найбільш розповсюдженими є паперові пазли, але, якщо Ви хочете побачити ексклюзивні глиняні, запрошуємо до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. До Ваших послуг чотири комплекти унікальної іграшки, виготовлені умілими руками музейних майстринь. 

Ви зможете не лише скласти картинку, а й, керуючись нею, дізнатися про традиційні кольори та елементи опішненської мальовки, форми горщика й тиквастого глечика.

    Потренуватися в складанні віртуальних пазлів пропонуємо на сторінці   http://www.opishne-museum.gov.ua/goncharic .

    Вам цікаво? Чекаємо в Музеї!

  

Харків’янка Катя Лапко разом з мамою Оксаною й татом Сергієм із захопленням складають глиняну картину. Опішне. Полтавщина. 2011. Фото Гавриш Лариси.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Замовити екскурсію