Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 11 лютого 2014.

   

   Кожну людину при народженні Господь обдарував талантом. І тільки від самої людини залежить, чи понесе вона цей дар у світ на радість людям, чи загубить, не зрозумівши, який безцінний подарунок вона отримала.

   У мальовничому Опішному – столиці українського гончарства, на території Центру розвитку духовної культури серед дивовижної краси, яку дарувала природа, милує око довершеністю форми робота Юрія Мусатова «Вежа». Вона стрімко здіймається ввись, як пік, як вершина.

   Скільки недоспаних ночей, скільки творчих мук віддано роботі, відомо лише майстру…

   Юрій Мусатов – молодий художник-кераміст, створює дивовижні роботи, які вирізняються досконалою технікою виконання, образністю. Хоча він народився в Конотопі (Сумщина), та, завітавши одного разу до Опішного, навіки прикипів до нього серцем, а Національний музей-заповідник українського гончарства став для художника другою домівкою. Тут у нього народжуються нові ідеї, які він втілює в життя. Одним із таких творчих задумів стала «Вежа», яка уособлює звершення мистецьких діянь, планів. Це чергова сходинка майстра до керамічного олімпу.

   Побувайте в Опішному!

Завідувач Центру розвитку
духовної культури 
Людмила Кривой

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Замовити екскурсію