Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 10 листопада 2016.

Запрошуємо завітати 15 листопада 2016 року, о 10 год., до Музею мистецької родини Кричевських (вул. Партизанська, 2, Опішне, Полтавщина), де відбудеться Урочиста Академія з нагоди століття Будівлі Кричевського-Лебіщака. Саме тут гурт «Рожаниця» представить свою програму! Цікавий підбір матеріалів, щире виконання, до дрібниць продумані образи виконавців – це те, чим колектив вирізняється з-поміж інших.

Основою діяльністю ансамблю є виконання автентичних пісень, відтворення традиційної календарної та родинно-побутової обрядовості, проведення майстер-класів з народних танців та ремесел.
Репертуар колективу є результатом фольклорно-етнографічних експедицій керівника гурту та його учасниць, які залюбки збирають фольклор різними куточками рідної Батьківщини. Пісні, танці й обряди записані від безпосередніх носіїв народної традиції. Це переважно український фольклор Слобожанщини, Полісся, Поділля та Центральної України, а також деякі болгарські, молдавські, польські та російські народні пісні, записані від національних етнічних меншин, які проживають на території України.
Гурт є лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів: «Трипільське коло», «Країна мрій», «Поліське коло», «Жнива», «Русальні ночі», «Балтика-2012» (Латвія), «Ucraina terra cossacorum» (Україна-Польща), «Ukrainian Pysanka Festival», «Canada's National Ukrainian Festival", "Capital Ukrainian Festival" (Канада), "Baltica -2016" (Естонія) та інших, учасником щорічного Міжнародного гончарного симпозіуму в м. Опішне та Міжнародного науково-мистецького фестивалю «Жили-були», завжди бажані артисти в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара», етнографічному комплексі «Українське село» та національному музеї архітектури й побуту «Пирогів».
За час своєї діяльності гурт видав три альбоми українських пісень, відтворених максимально наближено до оригіналу, з дотриманням усіх нюансів виконання. До першого диску, «Ворота, розходітеся», увійшли пісні річного календарного циклу: колядки, щедрівки, веснянки, купальські, петрівчані, весільні, а також ліричні та жартівливі пісні. Другий диск "Смородина - то не ягода" складається з родинно-побутових та родинно-обрядових пісень. На третьому диску "Загадайте колядувать" ви знайдете колядки, щедрівки та інші пісні, що традиційно виконуються на зимові свята від Різдва до Водохреща.{jcomments on}

 

Замовити екскурсію