Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 14 лютого 2017.

Мистецький проект «ПереХід» – окраса ландшафту Музею-заповідника. Створений 2013 року тандемом художників-керамістів – Гією Міміношвілі (Київ) і Тетяною Карімовою (Санкт-Петербург, Російська Федерація), а також теслею Володимиром Мороховцем (Опішне, Полтавщина), він утілив філософську ідею об’єднання. За задумом авторів, Х-подібні опори мосту можуть слугувати моделлю мобільного експозиційного простору для інших мистецьких творів.
Знаково, що того ж року арт-об’єкт отримав творче продовження: його доповнили глиняні скульптури птахів художниці-керамістки Світлани Пасічної (Полтава). В уяві мисткині, синій птах – це ніч, мрії, інколи – нездійсненні; жовтий птах – це день, людське буття. Птахи на початку мосту засвідчують: людина, яка відважиться на «ПереХід», буде під їхнім покровом.
2017 року в просторі мистецького проекту з’явилася глиняна скульптура «КВІТКА» художника-кераміста Зінаїди Близнюк (Опішне, Полтавщина). Вона проросла крізь морози й товщу снігів, крізь Час і безмір Буття, єднаючи все, що творить неподільноЦІЛЕ.

...У Свято закоханих ця квітка – дарунок серцю, що леліє Чуття…

Замовити екскурсію