Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

ГЕНЕТИЧНА ЛІНІЯ РОДУ

вкл. 09 липня 2019. Опубліковано в Садиба родини Пошивайлів

Коли любов до мистецтва тече в жилах, а душа так і лине до прекрасного, коли серце то швидко б’ється, як у зляканого птаха, то сповільнює свій ритм, тоді підсвідомість вигукує в голові одне слово – Опішне. І от, ніби вищі сили тягнуть за руку, ти прямуєш до цього залюбленого краю, до культурного осередку – Національного музею-заповідника українського гончарства, щоб ближче познайомитися з життєвим і творчим шляхом майстрів і наповнитися енергією ГОНЧАРОТВОРЕННЯ.

Чудовою нагодою відчути єднання з глиною і знайти нове підґрунтя для творчості є Художній експрес-пленер «Генетична лінія РОДУ». Ця мистецька акція присвячена 20-й річниці заснування Меморіального музею-садиби гончарської родини Пошивайлів й спрямована на пошанування життєтворчості опішненського гончарського подружжя гончаря й гончарки-малювальниці Гаврила та Явдохи Пошивайлів і їхнього сина Миколи Пошивайла.

Славнозвісне в Україні та поза її межами гончарське подружжя прагнуло зберегти в людській пам’яті спогади про гончарні здобутки Опішного. Завдяки їхнім зусиллям, сучасне покоління має можливість споглядати й долучатися до творення історії унікального явища світової культури – Національного музею-заповідника українського гончарства, який з кожним роком збирає довкола себе дедалі більше поціновувачів правічного ремесла з усього світу.

Бажаючі показати власне бачення теми життя й творчості опішненського гончарського подружжя Гаврила та Явдохи Пошивайлів і їхнього сина Миколи Пошивайла запрошуються до участі в Художньому експрес-пленері «Генетична лінія РОДУ», який відбудеться 18-20 вересня 2019 року. Пленер є відкритим для всіх мистців за наявності базової художньої освіти.

Ірина Дядечко,
інформаційна служба НМЗУГ

Замовити екскурсію