Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 19 червня 2014. Опубліковано в ЩОДЕННИК V ІНТЕРСИМПОЗІУМУ «2014: 14Х14»

    Учасниця V ІНТЕРСимпозіуму кераміки в Опішному «2014: 14х14» – художник-кераміст, старший викладач Кафедри образотворчого мистецтва Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Інна Гуржій, провела для учасників Е-літньої АКАДЕМІЇ ГОНЧАРства для харизматиків, романтиків, диваків і діячів та VIII Міжнародного молодіжного фестивалю «Опішне-2014» майстер-клас з виготовлення глиняної кахлі й познайомила з історією її появи та технологією виготовлення. Під її керівництвом академісти вперше створювали ці вироби й розмальовували їх (до речі, малюнок у кожного був свій, неповторний), а згодом, коли вони висохнуть, їх випалять, щоб залишити в Національному музеї-заповіднику українського гончарства на згадку про своє перебування в Опішному.

   «Враження дуже гарне. Ми вперше робили кахлі, розмальовували їх. Програма в нас дуже насичена. Ми все потроху спробували. Це залишиться нам на пам’ять. Ми їх ще випалимо, пройдемо всі стадії виготовлення. Ми дуже задоволені» (Олена Мизенко, Суми). «У пані Інни цікавий майстер-клас. Мені сподобалось, оскільки мене завжди цікавили українські кахлі, і сьогодні ми спробували їх зробити, як це робили наші предки. Я намалювала світове дерево життя. Кожен з нас спробував, і нам сподобалось» (Анна Панкова, Миколаїв).

{jcomments on}

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Замовити екскурсію