Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ-2015

Ганна Зборовська народилася в Легниці (Польща). ЗакінчилаХерсонський національний технічний університет (2009). Учасниця літньої школи гончарства 2015 року.

Основні зацікавлення: саморозвиток, йога, подорожі, гончарство, садівництво.

  

Її враження:

«Зараз з посмішкою згадую, якзагорілися мої очі, коли вперше знайшла інформацію про Музей та Е-літню Академію, як неймовірно зраділа, коли прийняли мою заявку. Але потім у мою голівоньку полізли всілякі страхи:щоцілих три тижні це тааак багато,як бути з роботою, як мої тренування, як же незручно добиратися з Херсона, і взагалі,незнайомі люди, незнайоме місце, як я там сама буду стільки часу?Мабуть, все ж перед чимось дуже важливим там Зверху нас випробовують, посилаючи всілякі страхи та сумніви, так, для контрольної перевірочки, чи не затонка кишка для втілення мрій у життя. Як же добре, що вже була навчена – не лякатися, а діяти.                              

 Тож усі справи було успішновладнано і я вирушила в чарівну казкову подорож. 
Як же пояснити, що таке Е-літня академія гончарства? (Хочеться підібрати такі слова,такі слова, але слів бракує, бо в повній мірі зрозуміти всю ту атмосферу, можуть тільки академіки). Це гармонійне поєднання традиційного й сучасного, це занурення в нашу культуру, у творчість, звісно ж, у глину. Це можливість пізнати себе. Ті три тижні в Опішному були неймовірно насиченими, емоційними, сповненими плодотворної праці та нових відкриттів. І все це на фоні дивовижної життєдайної природи Полтавщини. Академія гончарства в Опішному – це маленьке життя.

Уся та казка була б неможливою без людей, які її створили. Хочу висловити безмежну вдячність керівництву і всім працівникам Національного музею-заповідника українськогогончарства та Інституту керамології за велику любов до своєї справи. Все те, що Ви втілюєте в Опішному, спонукає ще більше шанувати та берегти нашу духовну спадщину, ще більше любити Україну та віритив її світле майбутнє. Дуже дякую нашим дорогим кураторам Оксані та Сергію за щирість і турботу, з Вами було цікаво, легко та весело. Дякую усім майстрамза те,що щиро ділилися знаннями, що надихали на пошук власного творчого шляху. Дякую дівчатам-академікам, які пліч-о-пліч зі мною пізнавали таїнугончарства. Не уявляю інший склад нашої групи, кожна своєю яскравою особистістю довершила нашу спільну казку. За всіма сумую. Всіх люблю.

Хотілося б сказати набагато більше слів вдячності, більше про свої враження та результати, але то вже буде забагато букв.

 Підводячи підсумки, впевнено можу сказати, що три тижні,проведені в Академії,– це найяскравіші спогади за рік, та що там– одні з найкращих за все життя! До сих пір вони зігрівають, надають сили і надихають творити».{jcomments on}

 
 
 
 
 
 
 
 
Замовити екскурсію