Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ-2015

Ольга Нарбут народилася в Катеринополі Черкаської області. Закінчила Уманське педагогічне училище імені Тараса Шевченка (1992), Бердянський педагогічний університет (2010). Учасниця літньої школи гончарства 2015 року.

Основні зацікавлення: українська народна вишивка, гончарство,фотографія, література.

ЇЇ враження:
«Це не щоденник, а невеличкий підсумок і ВЕЛИЧЕЗНА ПОДЯКА.
Оголошення про Е-літню Академію зустріла, гортаючи стрічку новин на facebook після чергового ненормованого ні по часу, ні по затрачених зусиллях та емоціях, ні по об'єму виконаної роботи робочого дня. Промайнула думка – покинути це все й поїхати в Опішню. Мозок тут же видав 25 причин, чому для мене це не можливо. Починаючи з того, що з роботи я не можу вирватися більше ніж на три дні, що скоріше за все там потрібні люди з художньою освітою, що мої знання кераміки закінчуються двома майстер-класами та жменею пташечок, що мій вік точно не для академій і т.д. За кілька днів все ж наважилася написати заявку з чітким для себе розумінням, що це єдине, що я можу зробити. Все інше –  вирішую не я.
Моє захоплення глиною почалося в березні 2015 року з непереборного бажання зліпити пташечку. І своєю силою привело до Опішні, до Національного музею-заповідника українського гончарства, до Е-літньої Академії. Насамперед, була вражена  надзвичайно високим  професійним рівнем заповідника та його працівників, відданістю справі, відчуттям, що люди живуть своєю роботою. Тепер маю взірець музею для мене. Опішня стала одним з найважливіших для мене місць і, безперечно, знаковим. Тим містом, в яке хочеться повертатись, як в дитинство, де почуваюся щасливою, де приголомшує краса природи, краса людей, їх талант, щирість і щедрість. Люди, Ви Неймовірні!  Зустріч з Вами всіма вважаю подарунком Бога. Низький уклін. Безмежна вдячність».
 
{jcomments on}
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Замовити екскурсію