Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

вкл. 16 червня 2015. Опубліковано в Академія 2015 Щоденник

Сьогодні, 16 червня, восьмого дня навчання в Опішному, «академісти» щойно повернулися з екскурсії до Меморіального музею-садиби опішненської гончарки Олександри Селюченко. У будинку, що свято зберігає кожну річ, зігріту теплом рук Гончарівни, дівчата познайомилися зі сторінками життєтворчості майстрині, колекцією виробів, яких у музеї налічується понад 1000 одиниць збереження, ескізами давніх орнаментів Опішного, її творчим приладдям, епістолярною спадщиною – усім, що супроводжувало мисткиню упродовж життя. Усвідомлення долі Олександри Федорівни не залишило байдужими відвідувачів Музею-садиби: «академісти» цікавилися окремими моментами творчості майстрині, уважно розглядали експонати, багато фотографували.

Надихнувшись побаченим, учасниці Е-літньої АКАДЕМІЇ ГОНЧАРства на подвір’ї садиби познайомилися зі способом оздоблення тарелів – наліпленим декором. Майстер-клас для них провела гончарка Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному Олена Мороховець. Кілька годин – і на тарелях «академістів» «розквітли» пишні орнаменти, у декого з’явився й авторський наліплений декор. Краса, натхненна навколишньою природою!

«Академісти» не гають часу: саме зараз у них відбувається керамологічна зустріч «Виробництво глиняних виробів: від добування глини до продажу» з ученим секретарем Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України, екскурсоводом Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному Ларисою Гавриш.

А ввечері майстер-клас та презентацію творчого проекту для учасників Е-літньої АКАДЕМІЇ ГОНЧАРства проведе художник-кераміст, член Національної спілки художників України та Національної спілки художників Молдови Світлана Пасічна (Полтава, Україна). Стежте за нашими новинами, адже маємо ще багато цікавого!{jcomments on}

 
Замовити екскурсію