Шановні відвідувачі!

Із 13.05.2020 року опублікована нова версія сайту, яка працює за постійною адресою http://opishne-museum.gov.ua/. Вся оновлена та актуальна інформація буде розміщуватися на новому сайті.
Будете на екскурсії в Полтаві, то не забудьте завітати і до нас.

 

Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ

2013


 

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ 2013

Богдана Войтенкo  народилася 27 листопада 1988 року в місті Харків. Закінчила Київський національний авіаційний університет (2009). Учасниця літньої школи гончарства 2013 року.

Основні зацікавлення: малювання, ліплення, театр у руслі раннього розвитку дитини, її розумових і творчих здібностей, робота з тканиною; виготовлення розвиваючих іграшок, сумок, фарбування тканин.

Її враження:

 

«Опішня – це відпочинок душі і тіла. Опішня – це оазис, неочікуваний осередок мистецтва. Як будь-який оазис, Опішня спочатку теж трохи примарна. Вона десь далеко, коли дивишся фотографії, читаєш статті, шукаєш інформацію
в інтернеті: до неї треба якось їхати, там треба десь жити,
а хтозна, де той музей, які там люди.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ 2013

Зоя Баш народилася 28 червня 1984 року в місті Ірпіні Київської області. Закінчила Київський міжнародний університет (2005). Учасниця літньої школи гончарства 2013 року.

Основні зацікавлення: гончарство, вітражі, мозаїка, фотографія, дизайн інтер’єрів, декорування, аранжування квітів (флористика), ландшафтний дизайн.

Її враження:

«Опішне – це унікальне місце, яке неодмінно мусить відвідати кожен українець та гість країни. Це Осередок Гончарного Мистецтва!  Тут сформована чудова колекція сучасної української кераміки. Люди приїздять сюди побачитися і поділитися досвідом.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ 2013

Ігнатьєва Марта народилася 29 листопада 1983 року в місті Яремче Івано-Франківської області. Закінчила Івано-Франківський національний педагогічний університет імені Василя Стефаника (2006). Учасниця літньої школи гончарства 2013 року.

Основні зацікавлення: фотографія, подорожі, походи в гори.

Її враження:

«Моя подорож до цього чудового й особливого місця розпочалася ще завгодя. Телефонним дзвінком мені повідомили, що я пройшла конкурс-відбір до Е-літньої академії гончарства. Тоді я вперше почула справжню полтавську говірку й відчула щирість опішнянських людей.

Вийшовши з маршрутки в Опішному, було таке враження, що приїхала додому, у щось рідне, просте, кудись, де на кожного чекають. Потрапивши вперше до Національного музею гончарства (це було за день до початку навчання), сказати, що я була вражена, – це не сказати нічого.

. Опубліковано в Е-ЛІТНЯ АКАДЕМІЯ ГОНЧАРСТВА В ІМЕНАХ 2013

Подрєзова Олена народилася 7 липня 1970 року в місті Харкові. Закінчила Харківський гуманітарно-педагогічний інститут (2006). Учасниця літньої школи гончарства 2013 року.

Основні зацікавлення: туризм, дизайн-фіто, колекціонування глиняних дзвіночків.

Її враження:

«В музее все очень обаятельные, приветливые, готовые в любую минуту помочь, рассказать, найти нужные книги. Бесплатный чай и столько всего за 1 тысячу – это просто коммунизм какой-то.

 Ура-а-а! У меня немного получается работать за гончарным кругом, только руки сильно устали. Боже, я вся в глине и вокруг все в глине! Но что-то все-таки получается! Хорошо, что меняются мастера, от каждого идут новые знания. Даже дождь не мешает работать. Открылось второе дыхание. Неделя проносится так быстро, что даже страшно. Начинает казаться, что мы уже ничего не успеем, и от этого страшно.

Замовити екскурсію